Dodela subvencija za otvaranje novih radnih mesta i samozapošljavanje

Bez autora
Apr 26 2010

U Vojvodini su raspisani konkursi Pokrajinskog sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova za dodelu subvencija za otvaranje novih radnih mesta i za samozapošljavanje. Rok za podnošenje prijava za konkurs je 4. maj 2010. godine. Ovo je javni poziv poslodavcima za dodelu subvencija za otvaranje novih radnih mesta, kao i poziv nezaposlenim licima sa evidencije Nacionalne slube za zapošljavanje u Vojvodini za dodelu subvencija za samozapošljavanje. Visina subvencija za poslodavce iznosi 160 hiljada dinara po osobi u najnerazvijenim opštinama, Žitište, Plandište i Nova Crnja, a 130 hiljada dinara po osobi u nerazvijenim i nedovoljno razvijenim opštinama (Irig, Kovačica, Nova Crnja, Opovo, Sremski Karlovci, Titel, Alibunar, Apatin, Bela Crkva, Žabalj, Žitište, Mali Iđoš, Novi Bečej, Odžaci, Sečanj i Srbobran ). Za ostale opštine obezbeđeno je 80 hiljada dinara, uz dodatak od 50 hiljada dinara poslodavcu koji zaposli lica koja se teže zapošljavaju, odnosno osobe sa invaliditetom, samohrane roditelje, žene, Rome, izbegla i raseljena lica, starije od 50 i mlađe od 30 godina...

Dodela subvencija za otvaranje novih radnih mesta i samozapošljavanjeU Vojvodini su raspisani konkursi Pokrajinskog sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova za dodelu subvencija za otvaranje novih radnih mesta i za samozapošljavanje.

Konkursi će biti objavljeni u utorak 27. aprila 2010. godine u listu “Dnevnik”, a naredne nedelje u listu “Poslovi”.

Rok za podnošenje prijava za konkurs je 4. maj 2010. godine.

Ovo je javni poziv poslodavcima za dodelu subvencija za otvaranje novih radnih mesta, kao i poziv nezaposlenim licima sa evidencije Nacionalne slube za zapošljavanje u Vojvodini za dodelu subvencija za samozapošljavanje.

Visina subvencija za poslodavce iznosi 160 hiljada dinara po osobi u najnerazvijenim opštinama, Žitište, Plandište i Nova Crnja, a 130 hiljada dinara po osobi u nerazvijenim i nedovoljno razvijenim opštinama (Irig, Kovačica, Nova Crnja, Opovo, Sremski Karlovci, Titel, Alibunar, Apatin, Bela Crkva, Žabalj, Žitište, Mali Iđoš, Novi Bečej, Odžaci, Sečanj i Srbobran). Za ostale opštine obezbeđeno je 80 hiljada dinara, uz dodatak od 50 hiljada dinara poslodavcu koji zaposli lica koja se teže zapošljavaju, odnosno osobe sa invaliditetom, samohrane roditelje, žene, Rome, izbegla  i raseljena  lica, starije od 50 i mlađe od 30 godina.

Što se tiče subvencija za samozapošljavanje, one se dodeljuju nezaposlenom licu u jednokratnom iznosu od 160 hiljada dinara za obavljanje novoregistrovane delatnosti. U slučaju da se više nezaposlenih lica udruži, što ne važi za osnivanje zadruga, zahtevi za subvenciju od 160 hiljada dinarase pojedinačno podnose.

Pravo na podnošenje zahteva imaju lica koja su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Vojvodini i koja su završila obuku za samozapošljavanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik